četrtek, december 22, 2005

Preiskovalna komisija za pregled poslovanja KAD in SOD

Zgodba okoli ustanavljanja preiskovalne komisije, ki bi preverila poslovanje KAD-a in SOD-a se vleče že nekaj časa. Najprej je vlada osmešila opozicijo, ko jo je prehitela s pobudo o ustanovitvi te komisije. Nato se je začelo zapletati zaradi obsega preiskovanih poslov. Medtem ko je opozicija želela preveriti le prodajo Mercatorja, je vlada želela pregledati vse posle. V bistvu nič spornega ne iz ene ne z druge strani, a iskanje kompromisnih rešitev ni vrlina sedanje slovenske politike.

Toliko koliko ne razumem vlade, da ne "popusti" in pregleda najprej zadeve Mercator in se nato spusti v pregled ostalih poslov, ne razumem opozicije, ki ne želi sodelovati v preiskovalni komisiji če ta ne bo prednostno obravnavala Mercatorja in ne bo komisiji predsedoval nekdo iz opozicije. Kot otroci v peskovniku (z vsem spoštovanjem do naše mladine).
V politiki je pač tako, da vsak ne more vedno imeti vsega kar si želi. Bistvo komisije pa je v bistvu enako pri obeh predlogih in zato ne vidim ovir za popuščanje tako ene kot druge strani.

Vprašanje, koliko pa je kdo pripravljen popustiti, pa je vprašanje aktualne politike. A se mi zdi, da nekih večjih premikov več ne bo. Preiskovalna komisija brez članov opozicije je farsa. Dve, v eni točki preiskave identični komisiji, pa je potrata denarja in časa.

Predlog: skupna komisija, s prioritetno preiskavo Mercator, predsedovanje komisije je irelevantno.

Ni komentarjev: