petek, december 09, 2005

Politično s(r)(t)anje

V Sloveniji se z novo vlado dogajajo nove stvari, kar sploh ni tako napačno. Dejstvo je, da so spremembe vedno zaželjene. Seveda pa mora vsak, ki tuli v ta rog pomisliti, kaj te spremembe prinašajo. Če so namreč slabe in prinašajo slabo, jih ni pametno na glas opevat. Očitno pa to ne moti slovenske politike, da se ne šopiri z dosedanjim "v celoti kvalitetnim" delom. Ideje, ki kar bruhajo iz ust slovenskih poslancev so včasih tako protislovne, da se človek mora na glas vprašati kdo je tukaj nor. Očitno je vsak malo, saj brez podpore volilcev ne bi imeli vlade kakršno imamo.

Ampak ok se zgodi in upajmo da se Janezek iz tega kaj nauči. Kajti našega Velikega Janeza očitno nič ne gane. Celo največji protesti v slovenski zgodovini ga pustijo hladnega. V svojem znanem stilu "cool" politikanta, prepričanega v svoj prav, se ne da zmotit v svojem samovoljnem križarjenju po razrahljanih živcih slovenskih sindikalistov.
V svoji ministrski ekipi ima kopico "pametnih" možakov in eno plaho gospo. Zaveda se vseh njihovih slabosti, a očitno ne želi nikomur pokvariti Veselega Decembra in bo začel z menjavami šele v novem letu.

Kaj pa opozicija? Ah, saj res, to baje tudi imamo. Levica je postala, kar po domače, nezaželjena stenica, ki kar ne najde svojega prostora pod svobodnim soncem. Volitve so po (nekdaj) najmočnejši stranki udarile kot tsunami. Ostali so tisti, ki je bil resnično vkopan in pripravljen na neizbežno.

Pahorjevi Socialni demokrati so se sicer rešili starega imena a ne starih obrazov. Mogoče bodo korenitejšo spremembo prinesle nove volitve. Kdo ve, mogoče že lokalne.
SNS vztraja na svojih okopih in vsake toliko vrže kako pikantno izjavo, ki vnese malo življenja v politično dogajanje.

Gledano "suma sumarum" je politično stanje bolj podobno čemu na dnu WC školjke, kot pa resnični volji ljudstva, ki mu bo slej ali prej moralo biti dovolj smradu.