torek, januar 10, 2006

Drnovškovi pozivi

V zadnjem času je opaziti večjo aktivnost predsednika države g. Drnovška. Predvsem pri opozarjanju, dajanju pobud očitno z željo po premikih na bolje. Zanimivo je gledati odzive ostale politike, ki ni navajena g. Drnovška v taki vlogi.
Osebno menim, da je bil že skrajni čas, da nekdo v Sloveniji ali na svetu nasploh začne resno pozivat k izboljšanju stanja na primer podnebja, kriznih žarišč, socialnih kriz in še bi lahko našteval.

Mislim, da se je predsednik pravilno odločil s svojo odkrito politiko, ki jo vodi v zadnjem času. Glede na rezime, ki si ga je zgradil v svojih letih političnega življenja, lahko s svojimi pobudami doseže veliko. Zavzemanje za stvari, ki jih izpostavlja (Darfur, izbrisani, okoljska problematika, Kosovo, Feroterm) je vredno spoštovanja in kažejo na njegovo zavedanje pozicije kot predsednika Slovenije, kot tudi pomembnega svetovnega državnika.
Menim, da bi si lahko tako domača kot svetovna politika jemala pri njem zgled. Politika, ki jo vodi sedaj g. Drnovšek, je namreč tista, ki si jo ljudje resnično želimo. Ne rečem, da se politika glede na položaj ki ga zasedaš med seboj ne razlikuje, a bistvo za kar se zavzema g. Drnovšek, to je tisto kar šteje.